‘Gewoon’ mooi haar, dat wil ik!

Hilde Kloosterman is zelf ervaringsdeskundig in haarverlies.

‘Gewoon’ mooi haar, dat wil ik! Haar wat mij vrouw maakt. Haar waar ik mezelf mee kan zijn. Haar wat beweegt in de wind. Haar waarmee ik kan sporten. Haar waarmee ik alles kan …. ‘Gewoon’ haar! Helaas is dit niet altijd zo normaal!

Ik ben opgeleid tot kapster. In 2010 verloor ik plotseling al mijn haar. In totaal 6 weken tijd. Ik was plotseling helemaal kaal. Een nachtmerrie. Ineens. Alopecia bleek de naam van de aandoening. Niks aan te doen, volgens de artsen. Hierna ook verloor ik ook mijn wenkbrauwen en wimpers. Sinds een jaar zijn deze gelukkig weer een beetje terug.

Door het verliezen van mijn wimpers en wenkbrauwen veranderde ik enorm in mijn gezicht. Soms herkenden mensen me niet meer. Dit vond ik lastig. Het enige wat ik wilde was, zo snel mogelijk mijn gezicht en mijn haar terug. Ik had altijd een heel representatief uiterlijk en dat wilde ik weer. Na heel veel haarwerken (pruiken) uitgeprobeerd te hebben en heel veel geld verder, ben ik me als kapster zelf gaan verdiepen in de wereld van haaroplossingen. Het was zo frustrerend om niet datgene te kunnen creëren wat ik zelf wilde: ‘gewoon’ mooi haar!

Nu draag ik alweer jaren een haarwerk waar ik gelukkig weer mezelf mee kan zijn. Ik heb mede hierdoor berusting gevonden met mijn Alopecia. Onder alle omstandigheden kan ik nu weer doen wat ik altijd graag deed, zwemmen, paardrijden, zeilen, strandwandelingen maken en ravotten met de kinderen. Het kan weer.

Dit alles heeft mij uiteindelijk gebracht tot waar ik nu ben. Dat maakt mijn jarenlange zoektocht de moeite waard. Vanuit deze ervaring is mijn praktijk ontstaan. Eerst in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam en al snel op een tweede, heel charmante, locatie in de oude binnenstad van Brielle. Hier komt alles samen wat ik graag doe: vrouwen weer mooi haar geven. Zodat je weer goed voelt en tevreden met jezelf kan zijn. Of dit nu tijdelijk is door chemo of langdurig door stress, ouderdom of Alopecia: haar is voor vrouwen niet voor niets een sieraad. Dat begrijp ik als geen ander!

Mijn droom …
… is het taboe over haarverlies te doorbreken en haarverlies meer bekendheid geven. Daarom ben ik bestuurslid van de Alopecia Vereniging. Voor de Alopecia Vereniging organiseer ik regelmatig zeer goed bezochte beurzen en workshop voor mensen met allerlei vormen van haarverlies en of dunnerwordend haar.

Ook heb ik in diverse media mijn verhaal gedaan , zoals in het Algemeen Dagblad, het NRC, De Telegraaf, de Libelle, De Ondernemer, ed diverse andere media. Via het tabblad “Nieuws” kan je meer lezen.

Mocht je nu eens vragen hebben over je eigen dunnerwordende haar of heb je te maken met haarverlies dan mag je altijd contact met me opnemen! Dit mag via het contactformulier maar ook via het mobiele nummer (ook Whatsapp).

Lieve groet,

Hilde Kloosterman

 

LiVage Haarwerken ‘Passie voor zorg’

LiVage Haarwerken heeft 11 locaties door heel Nederland. Bij LiVage Haarwerken werken ervaren kapsters, gespecialiseerd in haarwerken, haarstukken en hoofdhuidproblemen. Vaak zijn onze collega’s zelf ook ervaringsdeskundig (of geweest) in het dragen van een haarwerk. Ze weten wat het betekent om een haarwerk te dragen!

LiVage Haarwerken streeft ernaar om je een stuk zelfvertrouwen terug te geven. Zodat je iedere dag met een goed gevoel in de spiegel kijken. Haar is immers het sieraad van iedere vrouw! Meer achtergrond informatie.

“Zodat je iedere dag met een goed gevoel in de spiegel kijkt”

team-livage-rotterdam