‘Gewoon’ mooi haar, dat wil ik!

LiVage Haarwerken Rotterdam is van Hilde Kloosterman. Zelf ervaringsdeskundig in haarverlies.

Over Hilde Kloosterman
‘Gewoon’ mooi haar, dat wil ik! Haar wat mij vrouw maakt. Haar waar ik trots op ben. Haar wat beweegt in de wind. Haar waarmee ik kan sporten. Haar waarmee ik alles kan …. ‘Gewoon’ haar is niet altijd zo normaal!

Ik ben opgeleid tot kapster. In 2010 verloor ik plotseling AL mijn haar. In totaal 6 weken tijd was er niks meer over. Ik was plotseling helemaal kaal! Een nachtmerrie. Ineens. Alopecia bleek de naam van de aandoening. Niks aan te doen, volgens de artsen. Tot overmaat van ramp verloor ik hierna ook mijn wenkbrauwen en wimpers. Mijn gezicht was nu ook weg!


Mijn haar verliezen was al een drama, maar dit vond ik nog erger…
Ik veranderde enorm in mijn gezicht en soms herkenden mensen me niet meer. Zo confronterend en verdrietig. Het enige wat ik wilde was, zo snel mogelijk mijn gezicht en mijn haar terug. Ik had altijd een heel representatief uiterlijk en dat wilde ik weer! Na heel veel haarwerken (pruiken) uitgeprobeerd te hebben en heel veel geld verder, ben ik me als kapster zelf gaan verdiepen in de wereld van haaroplossingen. Het was zo frustrerend om niet datgene te kunnen creëren wat ik zelf wilde: ‘gewoon’ mooi haar!

Dit alles heeft mij uiteindelijk toch gebracht tot waar ik nu ben. Dat maakt mijn jarenlange zoektocht zeker de moeite waard. Met als resultaat: tevreden met mezelf, ik weet wat ik wil en ga daarvoor. Op mijn eigen manier!

Haar is voor vrouwen een sieraad
Vanuit deze ervaring is LiVage Haarwerken Rotterdam ontstaan. Hier komt alles samen wat ik graag doe: vrouwen weer mooi haar geven. Zodat ze zich weer goed voelen en tevreden met zichzelf zijn. Of dit nu tijdelijk is door chemo of langdurig door stress, ouderdom of Alopecia: haar is voor vrouwen niet voor niets een sieraad. Dat begrijp ik als geen ander!

Mijn droom …
… is het taboe over haarverlies te doorbreken en haarverlies meer bekendheid geven. Daarom ben ik bestuurslid van de Alopecia Vereniging en heb ik in diverse media mijn verhaal gedaan.

 

LiVage Haarwerken ‘Passie voor zorg’

LiVage Haarwerken heeft 11 locaties door heel Nederland. Bij LiVage Haarwerken werken ervaren kapsters, gespecialiseerd in haarwerken, haarstukken en hoofdhuidproblemen. Vaak zijn onze collega’s zelf ook ervaringsdeskundig (of geweest) in het dragen van een haarwerk. Ze weten wat het betekent om een haarwerk te dragen!

LiVage Haarwerken streeft ernaar om je een stuk zelfvertrouwen terug te geven. Zodat je iedere dag met een goed gevoel in de spiegel kijken. Haar is immers het sieraad van iedere vrouw! Meer achtergrond informatie.

“Zodat je iedere dag met een goed gevoel in de spiegel kijkt”

team-livage-rotterdam