okt 31

Waarom verlies je meer haar in de herfst?

herfst

Haarverlies in de herfst

Jarenlang vroegen we ons af of het verbeelding was of niet. Verlies je in de herfst nu echt meer haar dan in andere seizoenen of is het een fabel? Inmiddels lijken de experts het erover eens te zijn dat haaruitval in dit overgangsseizoen inderdaad toeneemt.

Verliezen we normaal zo’n 50 tot 60 haren per dagen, in de herfst kan dit aantal oplopen tot circa 100 haren per dag. Het is een normaal verschijnsel.

Wat echter nog niet algemeen bekend is, is dat de toename van haarverlies in de herfst te maken heeft met onze gedragingen in de zomer. De regelmatige blootstelling in de zomer van ons haar aan de zon legt de basis voor ons haarverlies in de herfst.

Uit onderzoeken is gebleken dat zonnestraling veranderingen in de chemische compositie van ons haar teweegbrengt. Dit proces wordt wel ‘foto-oxidatie‘ genoemd.

Net zoals onze huid bevat ons haar pigment, melanine, om ons haar te beschermen tegen de blootstelling aan Uv-straling. Hoe groter de concentratie van melanine, hoe minder snel ons haar in de zon zal beschadigen.

Toch is het vaak onvermijdelijk dat de zon een foto-oxidatie proces op gang brengt. Tijdens dit proces worden de chemische verbindingen tussen de aminozuren verstoord, worden vetten afgebroken en is er sprake van foto-oxidatie van de melanine. Een recent onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat blootstelling aan de zon van je haar zelfs een soort litteken op de haarfollikels kan achterlaten.

Al met al is het heel dus belangrijk – maar dat wisten we al – om je haar tijdens de zomer goed tegen de zon te beschermen. En mocht je in de herfst wat meer haar verliezen dan normaal, dan weet je waar het van komt! Wil je weten hoe je je haar optimaal beschermt tegen uv? Check onze webshop.

En je mag ook altijd mailen voor advies info@livagerotterdam.nl

Bron: Trendystyle.net

 

3 Comments

 1. Like
  28 augustus 2018 at 8:03 am ·

  Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

 2. เพิ่มไลค์เพจ
  29 augustus 2018 at 8:03 am ·

  Likely I am likely to save your blog post. 🙂

 3. ปั้มไลค์
  5 oktober 2018 at 5:57 pm ·

  I believe you have noted some very interesting details, thankyou for the post. 🙂

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.